Meghívó

„Szent templomod felé hajolok, s magasztalom nevedet kegyelmedért és igazságodért, mert
minden neveden felül felmagasztalád a te beszédedet.” Zsolt.138,2

M e g h í v ó

A Fogarasi Református Egyházközség Presbiteriuma nevében, ezennel szeretettel meghívjuk a 2014. október 5-én, du. 13 órakor kezdődő ünnepi istentiszteletre, melyen hálát adunk Mennyei Atyánknak felújított templomunkért.

Igét hirdet: Ft. KATÓ BÉLA – az Erdélyi Református Egyházkerület Püspöke.

Szeretettel várjuk!

Szász Tibor
fogarasi lelkipásztor

Elkészült a Fogarasi Református Egyházközség vendégháza.

Gallery

This gallery contains 9 photos.

Elkészült a vendégházunk, mely 11 személy számára alkalmas a város központi részében. Beosztása: 1 nappali,3 hálószoba,előszoba,jól felszerelt konyha,fürdő (WI FI, zárt udvar) Elérhetőség: Szász Tibor református lelkipásztor (Lelkészi Hivatal) Tel: 0268-211273 Email: szasz.fagaras@gmail.com Cím:Fogaras,Iskola u.19,Brassó megye,Románia.

Hálaadó Istentisztelet

Egyházközségünkben 2014. október 5-én du. 13 órakor ünnepi istentiszteletre került sor, melyen alkalommal hálát adtunk Mennyei Atyánknak felújított templomunkért.
Az ünnepségen Igét hirdetett Ft. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke. Az ünnepi Istentiszteleten részt vettek az egyházkerület valamint az egyházmegye vezetősége, több környékbeli, valamint a városban szolgáló, más felekezetek lelkipásztorai is. Az ünnepi Istentisztelet után Szász Tibor helybéli lelkipásztor ismertette a több mint 200 jelenlévőnek a templom történetét, a javítás fázisait, mely 2007-ben kezdődött és idén nyáron fejeződött be. Az Ünnepélyt Kocsárdi Manyika szavalata, valamint a fogarasi vegyes kórus énekei tették színesebbé. Mindezekért egyedül Istené a dicsőség.
Istentisztelet után egy közös ebédre került sor. Continue reading

Meghívó

A Fogarasi Református Egyházközség Presbiteriuma nevében, ezennel szeretettel meghívjuk a 2014. október 5-én, du. 13 órakor kezdődő ünnepi istentiszteletre, melyen hálát adunk Mennyei Atyánknak felújított templomunkért.

Igét hirdet: Ft. KATÓ BÉLA – az Erdélyi Református Egyházkerület Püspöke.

Szeretettel várjuk!

Szász Tibor
fogarasi lelkipásztor

Templomjavítás 2014

‘Ha az ÚR nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők.’(Zsolt. 127,1) Isten áldásával folyamatban van a fogarasi református műemléktemplom belső javítási munkálata. A több mint egy hónapja elkezdett munkálatok az alábbiak: vakolás, régi meszelések lekaparása, falak újrasimítása és meszelése. A munkálatokat a műemlékvédelmi előírások szerint homokkal és mésszel végzik a szakemberek.

Táboroztak gyerekeink…

A Fogarasi szórványban sajnos a gyerekek egyre inkább hajlamosak arra, hogy anyanyelvüket elfelejtsék. Az egyház maradt az utolsó mentsvár, hiszen az iskolákat is bezárták már, ahol az anyanyelvet gyakorolni tudják. Mivel itt nincs lehetőség arra, hogy anyanyelvű táborokban vegyenek részt a gyerekek, ezért elvittük őket a Kézdi-Orbai Egyházmegye a keresztyén fiataloknak szervezett táborába, mely a zabolai csipkésben volt, 2015. július13-18 közt.
20150716_180635
Fogarasról idén 7 gyerek vett részt a táborban, ahol nemcsak keresztyén nevelés, gitártanulás és általános műveltség, erkölcsi nevelés került előtérbe, hanem a szabadidőben megismerkedhettek kézműves foglalkozásokkal,20150716_180644
nemezetlek, gyöngyöt fűztek, üveget festettek, ostort és kötelet fontak, hanem a tematikus napok alatt,a lelki táplálék után olyan előadásokat hallhattak, amik a családjukkal kapcsolatosak, mivel a 2015-ös év a Család éve a reformátusok körében.
20150714_120848
Az is nagy élményt jelentett számunkra, hogy 100 anyanyelvet beszélő fiatal közt voltak a mieink is, a hét folyamán, csiszolhatták anyanyelvi tudásukat. Így már egy hát alatt érezhetően helyesebben beszéltek.
20150714_153637
Nagy segítség volt számunkra terveink megvalósításában a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas alapítvány, akik támogattak minket a tábor ban való részvételben, melyet hálás szívvel köszönünk.